dinsdag 8 mei 2007

TV, anywhere, anytime

In mijn vorige blog schreef ik al over One2watch.tv , online films huren waar je maar wilt en wanneer je maar wilt. De nieuwe TV-revolutie op internet heet Joost, met Joost kun je zelf kiezen wanneer je welk TV programma wilt kijken. Gijsbregt Brouwer noemt het in zijn blog over Joost niet online TV, maar online video, meer vergelijkbaar met YouTube. Ik denk dat het wel online TV is, want het gaat daadwerkelijk om het kijken van TV programma's, programma's die je ook op TV zou kunnen zien. Het verschil is dat je zelf kan bepalen wanneer en waar je het kijkt, video on demand!
Naast het kijken van TV zitten er ook extra's in Joost, instant messaging, chatten, zoeken, je eigen kanaal maken, ratings geven en taggen. Op dit moment loopt Joost nog in beta, hierdoor kan je alleen nog uitgenodigd worden door een huidige user. In september moet Joost open gaan voor iedereen.
De grootste kritiek die Gijsbregt geeft is over de content, het bovenstaande artikel komt uit januari, later schreef hij nog twee artikelen over Joost: CSI op Joost en Joost toegankelijk voor iedereen. Hierin geeft hij al aan dat Joost hard aan het werk is naar meer content. Ik denk dat het aantal keuzes uit kanalen al uitgebreid is en er dus een goede kans is op succes.
Joost is nog niet toegankelijk voor iedereen, maar huidige user kunnen onbeperk aantal uitnodigen uitdelen. Ik heb het aan Sander van Zoest gevraagd, hij is een actieve blogger op de website van Joost. Ik ben erg benieuwd naar Joost!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi,
Indien Sander je als Beta tester toegang verleent. Kan je dan dit ook doen voor mij ?

xavier.goddaer@skynet.be

Xavier

Anoniem zei

ik ben een belg woonende in de maagden eilanden en be zeer geitereseerd in joost waar kan ik een uitnodiging vinden mijn e-mail adres is belggium@aol.com
dank u

Frank zei

Helaas heb ik zelf ook nog geen antwoord gehad, dus kan ik jullie nog niet uitnodigen.
zodra ik me kan aanmelden, stuur ik jullie een uitnodiging!