woensdag 23 mei 2007

Advertising in online video

Steeds meer content wordt gratis, hierdoor kun je steeds minder goed aan content verdienen. Het feit is dat er steeds minder kranten worden gekocht, want op internet is er genoeg gratis nieuws te vinden.
Ook zie je dat video steeds vaker gratis is te bekijken via bijvoorbeeld YouTube, tot ergenis van de grote filmmaatschappijen, want die geven aan dat hierdoor de inkomsten dalen. Nu komt onder andere Joost met ook nog gratis televisie kijken.
Maar naar mijn mening is niks gratis en dat blijkt ook, want op een website die gratis nieuws aanbiedt is altijd wel een banner te vinden.
Op de blog van Adformatie is te lezen dat het Nederlandse bedrijf Adjustables een nieuwe techniek introducteert waarmee het mogelijk is om in-stream een logo, banner, picture-in-picture of tekst in beeld te brengen. Dit zou een goede vervanger moeten worden van banners en preroll advertenties.
Aan de hand van het bijhouden van welke filmpjes er door een gebruiker worden bekeken kan er vervolgens gepersonaliseerde reclame worden toegevoegd.
Wat mij betreft is dit een goede manier van adverteren. In tegenstelling tot wat Marc Boersma, redactie van PCM, schrijft in zijn weblog dat hij wel voor de filmpjes van YouTube zou willen betalen, kun je door deze nieuwe manier van adverteren ervoor zorgen dat de filmpjes gratis blijven. Ik betaal namelijk niet graag voor iets wat niet tastbaar is.

Geen opmerkingen: