woensdag 13 juni 2007

PCzapper, de Nederlandse Joost

Er wordt al veel geschreven over het online TV portaal Joost, zo deed ik dat ook in een blog. PCzapper, bekend van zijn apparatuur voor het aansluiten van PC beelden op de TV, heeft nu ook een TV portaal voor de Nederlandse markt.
PCzapper.tv biedt naast de beste YouTube en Google Video filmpjes, is hier materiaal te vinden van Uitzending gemist, live radio en TV en bijvoorbeeld Porsche speed clips en SlamTV.
PCzapper probeert het ook internationaal, bijvoorbeeld Amerika, maar ik denk dat daar al erg veel concurrentie is en je met iets bijzonders op de proppen moet komen voordat je daar markt wint.
Op de Nederlandse markt zijn nog niet veel online TV portalen en ik denk dat PCzapper een succesvolle formule kan opstarten in combinatie met zijn apparatuur.
Evenals voor Joost, geldt ook voor PCzapper, er moet nog een hoop content bijkomen. Veel van de aangeboden content kan ook via andere kanalen worden benaderd (YouTube, digitale televisie, Uitzendinggemist, etc.).

maandag 4 juni 2007

Zo maak je een online video

VidzUp! is een social video community. Het idee achter VidzUp is dat je elkaar tips kan geven over het maken van online filmpjes. Maar wie zit daar nou op te wachten?
Filmpjes die op YouTube verschijnen zijn vaak met een telefoon gemaakt doordat het moment daar ineens is dat er iets leuks valt te filmen. Hier kun je je dus niet op voorbereiden. Maar bij filmpjes die wel van te voren worden gepland, is het dan niet juist erg leuk als ze beetje matige kwaliteit hebben, is dat niet de charme van de filmpjes op YouTube?
Daarnaast denk ik dat het erg moeilijk is om een grote groep actieve gebruikers te vinden die allemaal van elkaar kunnen leren door tips te geven.
Ik hoop dat VidzUp! zal groeien, want met de verwachtingen van Skoeps dat professionele journalisten zullen verdwijnen (bron: NDD Expertise dag Digitale Communicatie spreker Skoeps: Steven Lips) is het wel belangrijk dat de kwaliteit zal verbeteren van de filmpjes, maar ik heb me twijfels of je er een levendige community van kan maken.